ruimte

Waarom rebalancing

Soms zijn klachten een aanleiding om op onderzoek te gaan: je ervaart spanning in je leven die zich misschien uit in fysieke klachten. Maar ook nieuwsgierigheid naar wie je ten diepste bent is een aanleiding voor rebalancing. Je verlangt naar meer contact met je lichaam, je gevoelens en dus met jezelf.  

Als kind leerde je al vroeg om je aan te passen en in te houden. Jij en je omgeving wisten soms niet hoe om te gaan met gevoelens als boosheid en verdriet of juist met grote vreugde en enthousiasme. Je slikte je tranen in, onderdrukte je boosheid of hield je vreugde en spontaniteit terug. Dat deed je ook fysiek: je spande je spieren aan, hield je adem in en kreeg een brok in je keel.

ruimte

Eenmaal volwassen doe je dat vaak onbewust nog steeds. Een deel van je levendigheid, passie en vrijheid ligt ondergesneeuwd. Aanpassen en terughouden kost energie en er kunnen klachten ontstaan als futloosheid, gevoelens van stress, hoofdpijn, nek-schouder- of rugklachten. Mogelijk loop je vast in werk of relatie.

Met rebalancing onderzoek je wat die signalen jou te vertellen hebben. Door met milde nieuwsgierigheid het contact te herstellen met je lichaam, en te luisteren naar wat jouw lichaam vertelt, word je je bewust welke gevoelens zijn  ondergesneeuwd. Je wordt uitgenodigd liefdevol naar jezelf te kijken en elk deel van jou als beste vriend te ontmoeten. Zo kun je  je opnieuw bewust verbinden met je lichaam en met wie je ten diepste bent.